Sankt Markus Kirke

Sogneaftener

Sogneaftener forår 2017:

 Alle sogneaftener finder sted i kirkens krypt Indgang hjørnet af Sjællandsgade /Islandsgade.

Sogneaftenerne er fra kl. 19.30 – 22.00.

Tro op ad bakke.

Ateismen er tilsyneladende på fremmarch i disse år og den fører sig frem med en skråsikkerhed, der er påfaldende. Men hvorfor er det lige netop i disse år og hvad handler det egentlig om?

Vi får i dette forårs foredragsrække besøg af forskere, der kan sætte emnet i perspektiv.

Filosoffen Arno Victor Nielsen er faktisk slet ikke medlem af folkekirken, men har luftet tanken om, at han måske melder sig ind for at hjælpe Folkekirken mod den ateistiske udfordring.

Teologiprofessor Ole Jensen sætter fokus på ateismens problem, for er en ateistisk holdning i grunden ikke også en tro?

Fysikprofessor Johan Uldall Fynbo fra Niels Bohr Instituttet står i forreste linie i udforskningen af verdensrummet og som egentlig handler om, hvad det hele dog er for noget. Men det modsiger på ingen måde hans tro. Det bliver spændende.

Det bliver stort. Det bliver årtiers foredragsrække i sankt Markus kirke og som bliver svær at slå fremover (men vi prøver nok alligevel). Alle foredrag finder sted i Sankt Markus kirkes krypt og begynder kl. 19.30. Der er gratis adgang, men vi tillader os at tage en skilling for kaffen.

 

 

 

Onsdag d.19.april kl.19.30

”Videnskab og tro: mod-eller medsætninger?”                                      Sognaften2_events_20170227

v/professor Johan Uldall Fynbo

Iden offentlige debat fremstilles naturvidenskab og religiøsitet ofte som hinandens modsætninger. I foredraget skitserer Johan Fynbo sin vej ind i forskningen fra en baggrund som småbondesøn fra Koldingegnen. Dernæst drejer fokus sig mod det moderne astronomiske verdensbillede og Johan Fynbos særlige forskningsområde. Alt munder ud i en diskusion af spændingsfeltet mellem tro og forskning, hvor Johan Fynbo vil argumentere for, at det er fuldt ud muligt at arbejde som forsker som et troende menneske uden at skulle slå meget store knuder på sig selv.

Gratis entre, kaffe kan købes.

(indgang hjørnet af Sjællandsagade/Islandsgade)

 

 

jan 21, 2015 | Posted by | Kommentarer lukket til Sogneaftener
Premium Wordpress Themes by UFO Themes