SOGNEEFTERMIDDAGE

 

Alle sogneeftermiddage finder sted i kirkens krypt. Indgang hjørnet Sjællandsdage/Islandsgade.

Sogneeftermiddagene er fra 14.00 - 16.00


Torsdag 11.april kl.14.00

Ord til vejen - og vejen i ord
v/sognepræst Lotte Lyngby

En personlig beretning fra pilgrimsvejen til Santiago med de syv pilgrimsord som vandrestav. Et foredrag om at være på vej og om at forsøge at tagevejen med sig hjem igen.
I efteråret 2015 gik jeg 729 kilometer ad den gamle pilgrimsvej Camino de Santiago. I dette foredrag tager jeg tilhørerne med mig på vejen.
Foredraget handler om prøvelser og udfordringer på vejen. Det tager afsæt i de syv pilgrimsord: Langsomhed. Stilhed. Enkelhed. Frihed. Bekymringsløshed. Åndelighed. Fælleskab. Det sidste af ordene blev min største udfordring. Det handler foredraget om. Men mest om, hvad der kommer med mig hjem igen. Og om alle de veje, et menneskeliv består af.

 

 


Torsdag 9.maj kl.14.00

''Bayeuxtapetet på Børglum kloster''

Vi er en gruppe på 9 nordjyske kvinder, som i årene 2000 til 2015 har broderet en kopi af det næsten 70 meter lange Bayeuxtapet.
Bayeuxtapetet viser optakten til og viser slaget ved Hastings i 1066, hvor England blev erobret af Normannerne.
Her kan du læse om og se billeder af tapetet, Bayeuxgruppen og processen med at brodere Bayeuxtapetet.
Bayeuxtapetet har fået sin egen permanente udstilling på Børglum Kloster og kan ses i åbningstiden på Børglum Kloster.
Vi har også tegnet og broderet vores eget bud på en afslutning til Bayeuxtapetet. Afslutningen er 3,10 meter lang og kan også ses i udstillingen på Børglum Kloster.

I forbindelse med  Sankt Markus kirke arbejder på at få frivillige til at hjælpe med at lave en ny kopi af vores altertæppe ,vil brodøserne også fortælle om selve processen i at lave et så stort arbejde.
(Tekst og billeder er  venligst lånt fra http://www.bayeuxtapetet.dk/ )