Sylokalet slår igen dørene op (juni 2020)

Kære Brodøser

Nu lukker vi forsigtigt op for sydelen af Altertæppeprojektet. I den forbindelse, er der visse retningslinjer vi (og I) skal følge, disse er beskrevet på ophængte plancher i sylokalet på Hadsundvej 23 og i dette nyhedsbrev.

For at komme til at sy, skal du kontakte sognekontoret på tlf. 9812 6052 eller mail (se åbningstider nederst på siden). Det vil være Doris, der planlægger sytiderne, da omstændighederne foreskriver, at der maksimalt må være fem brodøser i sylokalet i løbet af en dag og kun én pr. syramme.

Da der er nogle, der mangler oplæring, kan dette ske ved henvendelse til sognekontoret. Torsdage vil Pernille og Ulla kunne oplære nye. De vil være udstyret med værnemidler, da de til tider kan komme tæt på.

Café Markus er endnu ikke åbnet op.

Vi håber at se en masse brodøse-ildsjæle, for meget mangler endnu.

Dejligt at være tilbage!


Sankt Markus' Altertæppeprojekt

Sankt Markus kirke blev indviet i et udpræget arbejderkvarter d. 15. januar 1933 efter 12 års forberedelse. Arkitekten bag var den højt agtede danske arkitekt og kongelig bygningsinspektør Einar Packness.

I kirken ligger et slidt, men bevaringsværdigt, altertæppe designet af Einer Packness og udført at lokale kræfter.

I 1952 blev altertæppet færdig og lagt på sin plads foran alteret i Sankt Markus kirke. Nu, efter godt 70 års brug, er tæppet nu ved at være nedslidt og der må gøres noget. Menighedsrådets ønsker at bevare det nuværende tæppe, dels for at respektere arkitekt Einar Packness, men også for ikke at bryde den sammenhæng, tæppet har med resten af arkitekturen i kirkerummet og har derfor søsat projekt Altertæppe

Formålet er ikke blot at få syet et nyt Altertæppe, men også at skabe et aktivt socialt sammenhold i lokalområdet, hvor alle kan være med uanset erfaring med at sy eller alder.

Projekt Altertæppe blev skudt igang d. 22. februar 2020 i Café Markus, Hadsundvej 23, Vejgaard. 


Guide til Altertæppeprojekt

Vejledning i farveskift

Tryk på videoen og se hvordan Lizzie Damgaard skifter trådens farve undervejs i syprocessen.

Vejledning i hæftning

Tryk på videoen og se hvordan Lizzie Damgaard hæfter ender på korsstingene.


Læs mere om Altertæppeprojektet

Hvis du har lyst til at læse mere om Altertæppeprojektet, kan du bl.a. klikke dig ind i Projektbeskrivelse vedr. Altertæppeprojektet

Klik dig ind og læs vores nyhedsbreve herunder. De beskriver hvorhenne i processen, vi er på de respektive tidspunker.

Har du lyst til at blive en del af syprocessen, kan du finde oplysninger heri: Pjece vedr. deltagelse.

I syvejledningen finder du informative billeder og tekst omkring syprocessen.

 

Nyhedsbreve