Konfirmation

Konfirmation og den forudgående forberedelse en del af det, vi i kirken kalder dåbsoplæring. Det vil sige en oplæring/undervisning i, hvad den tro, man er døbt i, går ud på. Forberedelse til konfirmation varer i ca. 8 måneder, hvor man lærer noget om kirke og kristendom. Derefter foregår konfirmationen ved en gudstjeneste.

Konfirmation betyder bekræftelse. Det siges til konfirmanden, at Gud bekræfter den velsignelse, der blev givet i dåben.

Selve konfirmationsforberedelsen fri og gratis og kræver ikke dåb og forudsætter heller ikke konfirmation. Ingen kan dog blive konfirmeret uden at være døbt, så er konfirmanden ikke døbt, aftales dåben med præsten i god tid inden konfirmationen.

Forberedelsen til konfirmation foregår i Krypten og kirken og selve konfirmationen foregår fra Sankt Markus kirke.

 

Kære kommende konfirmandforældre

Nu er det ved at være tid til tilmelding til konfirmation i 2020. Forberedelsen begynder torsdag d. 29. august kl. 8.10 i Sankt Markus kirkens krypt (indgang fra hjørnet af Sjællandsgade og Islandsgade).

Grundet GDPR-reglerne er tilmeldingen blevet lidt bøvlet, men burde være til at finde ud af.

Det handler jo om, at vi er forpligtet på, at behandle personfølsomme data forsvarligt, hvilket vi altid har gjort. Men med persondataforordningen må vi ikke længere udveksle data via alm. email. Det er jo ikke til at finde ud af og derfor har Kirkeministeriet lavet en sikker løsning via ovenstående tilmeldingslink. 

I er altid velkomne til at kontakte sognepræst Steen Thomsen enten pr. e-mail: STT@KM.DK eller på tlf. 24655956. Har du brug for at sende en mail med personfølsomme data, bedes du kontakte mig på min sikre mail her.

I uge 32, 33 og 34 henvises til kordegnekontoret.

 

Vejledning:

Klik på overskriften "Tilmelding...." og hav NemID parat. Ved fælles forældremyndighed skal begge forældre give samtykke til tilmeldingen, men i så fald guides I hertil under tilmeldingsprocessen.

Hvis dit barn er døbt i udlandet eller i et andet kristent trossamfund end Folkekirken, skal du bruge en kopi af dåbsattesten, som skal uploades undervejs.

Den digitale konfirmandtilmelding lukkes fra centralt hold d. 30 september, men det vil lette mig meget, hvis den er sket senest mandag d. 26. august.

 

Steen Thomsen.