Du er her: 

KOMMENDE KONCERT I SANKT MARKUS KIRKE

Improvisationskoncert 25.marts kl.19.00 v/Jakob Lorentzen

METROPOLIS
-stumfilm og live orgelmusik

Metrpolis er er futuristisk samfund, hvor den rige overklasse undertrykker arbejderklassen, så de kan opretholde disse samfundsskel

Men da en kvinde (Birgitte Helm) forsøger at organisere de oprørske proletarer, bliver hun kidnappet af en skør professor, som skaber en eksakt duplikat af hende, der leder masserne i kamp mod deres undertrykkere.

Fritz Langes klassiske science fiction-film fra 1927 er en af de første af sin slags, og dens stil har inspireret genrens største værker som Blade Runner og Robocop. Filmen vare 2 timer og 35 minutter.

Lydsiden til filmen leveres af kirkens store orgel trakteret af Jakob Lorentzen, som til daglig er organist i Holmens kirke i København. Musikken er frit improviseret over filmens handling.
Der venter alle en helt særlig oplevelse !


 

Holmens Kirkes organist og kantor, slotsorganist Jakob Lorentzen

 

Jakob Lorentzen (f. 1968 i Gentofte) har siden 1997 været organist og kantor ved Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke.

Han aflagde diplomeksamen fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium i 1994 som elev af Hans Fagius, Amalie Malling og Dan-Olof Stenlund.

I 1992 flyttede Jakob Lorentzen til Paris, hvor han studerede klaver hos Christine Parashos, improvisation hos Pierre Cogen og orgel i solistklassen på musikkonservatoriet hos Susan Landale, hvorefter han i 1995 afsluttede med "Prix de virtuosité".

I 1995 stiftede Jakob Lorentzen sit eget blandede kor Graabrødre Kammerkor, bestående af 20 unge sangere, et kor han stod i spidsen for frem til 2005.

 I 2005 stiftede han Holmens Vokalensemble som specialiserer sig i fremførelse af den tidlige vokalmusik.

Siden 1996 har Jakob Lorentzen dannet duo med 1. solobasunist ved Radio-symfoniorkesteret Jesper Juul Sørensen, samt trio med sopranen Ditte Højgaard Andersen og barokviolinist Jesenka Balic Zunic.

Jakob Lorentzen har tidligere virket som organist i Enghave Kirke i København, Den danske Kirke i Paris samt organistassistent ved Helligåndskirken i København.

 


Koncert med Cæciliakoret 20.juni kl.19.30

Nærmere info følger.