Du er her: 

KOMMENDE KONCERT I SANKT MARKUS KIRKEKoncert 16.august 16.30 i kirken

Fra Bach til Blues

 

Ny koncert fra kirkejazztrioen ”Come Sunday”

 

Saxofonisten Jan Harbeck, hammondorganisten Kjeld Lauritsen og trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold præsenterer med denne koncert et nyt og friskt bud på musikhistorien.

 

Med udgangspunkt i Johann Sebastian Bach og hans musik bevæger gruppen sig gennem koncerten og slutter med swingende blues.

 

Koncerten vil indeholde både nodetro og improviserede passager i Bach’s ånd (han var selv kendt som en meget spontan musiker). Desuden vil der være jazz med inspiration fra Bach og moderne kirkemusik (gospel). Koncerten trækker desuden tråde til den moderne bluesmusik.

 

Trioen har siden 2010 rejst rundt til landets kirker med en jazzkoncert specielt sat sammen til kirkerummet, med musik af Duke Ellington, Billy Strayhorn og bandets medlemmer. Musikken er udgivet på CD’en ”Come Sunday”.

 

Om gruppens medlemmer.

Organisten Kjeld Lauritsen er en af pionererne inden for orgeljazz i Danmark og har bl.a. indspillet en række CD’er i eget navn. Han spiller som en af de få jazzmusikere også på orglets pedalspil, og udfylder således basrollen i bandet.

 

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck modtog prisen for årets jazz CD i 2008 for balladealbumet "In the Still of the Night". Hans lyriske spil høres desuden med Monday Night Big Band, Tivolis Big Band, Snorre Kirk Sekstet og mange andre.

                                   

Trommeslageren Espen Laub von Lillienskjolds dynamiske spil er garant for at musikken swinger. Har spillet i en årrække med bl.a. Lillian Boutté, Mads Mathias Orchestra, Christina Dahl, Matthew Herbert Big Band og Willy Egmose Trio.

"Denne CD er skabt af en trio, som er dannet med henblik på kirkekoncerter, som titlen også antyder. Musikerne arbejder intenst med klangfarver; Jan Harbeck er det perfekte valg på tenoren, Espen Laub arbejder delikat med trommernes lyd, og Kjeld Lauritsen formår at afdække et overraskende væld af nuancer på sit B3 – ikke mindst ved de svagere styrkegrader." Ulrik Spang-Hanssen, organist og professor ved Det Jyske Musikkonservatorium

 

”Allerede ved første nummer måtte vi overgive os til jazz-trioens medrivende og poetiske klang- univers, og mens koncertens sidste toner stadigt bølgede under kirkeloftet, var alle tilstedeværende klar over, at vi havde oplevet en smuk og forløsende aften i vores kirke, langt ud over hvad vi havde forestillet os.” Linda Munnecke, sognepræst ved Stengård kirke.

Link til præsentationsvideo fra første koncertprogram: https://www.youtube.com/watch?v=ewCpAFBBSUk

 

Gratis entre.